Skip to content

Ds. J.J. Buskesschool heeft de slimste klas van Rotterdam!

Tijdens The Final in Ahoy draaide het dit jaar niet alleen om sporttalent, maar ook om kennis. Op het Centercourt speelden basisschoolleerlingen uit Prins Alexander de finale van de kennisquiz LekkerSlim!, ontwikkeld door Bibliotheek Rotterdam. Ze streden om de titel de slimste klas van Rotterdam.

Naast talent in sporten als voetbal, streetdance, basketbal en tennis was er dit jaar in The Final ook aandacht voor slim zijn. Met vragen over Rotterdamse onderwerpen als veiligheid, duurzaamheid en de geschiedenis van de stad voegde Bibliotheek Rotterdam in samenwerking met The Final, Schoolsport#010 en Rotterdam Lekker Fit! dit extra element toe aan het sportfeest.

Ds. J.J. Buskesschool wint
En met succes; in een warm Ahoy en voor een volle bak publiek werd de zinderende finale gespeeld tussen de Albert Plesmanschool en de Ds. J.J. Buskesschool. Na een nek-aan-nekrace sleepten Rachendry Nisia en Milan Naaktgeboren uit groep 7b van de Ds. J.J. Buskesschool de eerste prijs in de wacht, een middag met de hele klas naar Outdoor Valley. De tweede plaats ging naar Rebecca Brem en David van Persie Kok uit groep 8 van de Albert Plesmanschool.

Even rust
Presentator Riky Rebel: ‘Het was een hectische en levendige dag, maar de quiz bracht steeds weer even rust tussen alle wedstrijden en optredens van het streetdance door. Wat was dat strak en goed georganiseerd!’

Meedoen
De quiz is ontwikkeld en uitgevoerd door Bibliotheek Rotterdam, dé plek voor kennis en informatie waar iedereen tot 18 jaar gratis gebruik van kan maken, in opdracht van de gemeente Rotterdam. Volgend jaar kan hopelijk elke Rotterdamse basisschool meedoen aan de LekkerSlim!-quiz.

Back To Top