Skip to content

Het Coronavirus en hoe wij er op de Buskesschool mee om gaan.

 

Het zijn roerige tijden voor iedereen. Er wordt een beroep gedaan op al onze flexibiliteit, creativiteit en doorzettingsvermogen. Ook in het onderwijs worden we gedwongen anders met de lesstof om te gaan, omdat alle scholen leeg zijn en de leerlingen ‘onderwijs op afstand’ moeten kunnen volgen.

Op de Buskesschool hebben alle leerlingen in eerste instantie werk mee naar huis gekregen om in ieder geval de eerste week door te kunnen komen en niet achterop te raken. De rest van de week hebben de leerkrachten met man en macht gewerkt aan een systeem om de kinderen thuis te kunnen onderwijzen. Via internetverbindingen, telefoongesprekken of via mailcontact worden de relaties onderhouden en lessen gegeven. Dit is voor zowel de leerkrachten als voor de kinderen wennen en soms lopen ze ook tegen problemen op die we dan met zijn allen proberen op te lossen.

Uiteraard heeft de school noodopvang voor kinderen van ouders met vitale beroepen. Deze kinderen vangen wij graag op om deze ouders de gelegenheid te geven hun belangrijke beroep uit te oefenen.

Wij danken ook de flexibiliteit van ouders als het gaat om het thuis houden van de kinderen, omdat ook de leerkrachten (meestal ook ouder) weten hoe lastig dit soms kan zijn. Daarnaast wordt de hulp van ouders bij het verwerken van de thuisopdrachten ook zeer gewaardeerd.

Wij hopen dat deze crisis snel voorbij zal zijn en dat we weer met alle leerlingen in de klassen kunnen zitten, samen kunnen lachen, kunnen spelen en van elkaar kunnen leren.

Zorg voor elkaar en let op elkaar

Back To Top